Jatkamalla hyväksyt evästekäytänteemme

Jatka laskuriin
Ei kiitos

Etusivu

todistusvalinta.fi

Tähän alle tuleva sisältö riippuu alasivusta jossa olet.

Muut reitit korkeakouluun

Vaikka nettisivumme keskittyykin todistusvalintaan, on korkeakouluihin useita muitakin reittejä. Tämän lisäksi myös muut oppilaitokset voivat tarjota vastaavantyyppistä koulutusta kuin korkeakoulut.

Jos sinun pisteesi eivät riitä mieluisaan hakukohteeseen, voit yrittää korottaa ylioppilaskirjoitustesi arvosanoja aikuislukiossa, jolloin parannat mahdollisuuksiasi päästä mihin tahansa korkeakouluun. Toinen vaihtoehto on yrittää päästä sisään pääsykokeella. Joillakin aloilla pelkästään pääsykokeella voidaan valita jopa puolet opiskelijoista, joten se on hyvin realistinen väylä opintoihin. Etenkin jos et ole ensikertalainen, pääsykoe voi olla pääreittisi korkeakouluun niinkuin ennenkin.

Korkeakouluihin löytyy myös muita reittejä, kuten avoimen väylä, jossa teet maksullisia opintoja esimerkiksi vuoden ajan ilman opiskelijastatusta, jonka jälkeen sinut voidaan hyväksyä tutkinto-opiskelijaksi. Joihinkin korkeakouluihin valinta voidaan suorittaa myös jonkin yksittäisenkin kurssin suorituksen perusteella. Jyväskylän avoin yliopisto on esimerkiksi selvittänyt erilaisia mahdollisuuksia yliopistoon pääsemiseksi ja kertoo niistä nettisivullaan.
avoin.jyu.fi/opiskelijalle
opintopolku.fi/avoin-yliopisto

Jos sinulla on jo korkeakoulupaikka Suomessa, voit yrittää hakea siirtohaulla toiselle alalle tai toiseen korkeakouluun. Lisää tietoa aiheesta löydät opintopolusta.
opintopolku.fi/siirtohaku-yliopistossa
opintopolku.fi/siirtohaut-ammattikorkeakoulussa

Jos olet hakemassa vain maisteriopintoihin ja sinulla on jo ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta hankittu alempi korkeakoulututkinto, kannattaa harkita hakua suoraan maisterivaiheeseen. Nämä haut ovat erillishakuja ja saat niistä lisää tietoa opintopolusta.
opintopolku.fi/yliopistojen-erillishaut
opintopolku.fi/ammattikorkeakoulujen-erillishaut

Opintopolusta löytyy myös yleisiä vinkkejä siihen, jos jäit ilman korkeakoulupaikkaa.
opintopolku.fi/jaitko-ilman-korkeakoulupaikkaa

Sivulaatikko avautuu, kun käyttäjä painaa divHampurilainen -painiketta. Tämä on käyttöliittymässä kuvattu kolmella päällekkäisellä viivalla. Sivulaatikosta löytyvät kaikki sivuston alasivut. Nettisivun rakenne on yksinkertainen, joten sivulaatikosta pääsee suoraan käsiksi kaikkeen sivuston sisältöön.