Jatkamalla hyväksyt evästekäytänteemme

Jatka laskuriin
Ei kiitos

Etusivu

todistusvalinta.fi

Tähän alle tuleva sisältö riippuu alasivusta jossa olet.

Vastuuvapauslauseke

Nettisivumme ei voi varmuudella taata kellekään korkeakoulupaikkaa. Hakukohteiden pisterajat ja tavat toteuttaa todistusvalintaa voivat vaihtua vuosittain. Sivustolla ilmoitetut pisterajat pohjautuvat opetushallinnon antamiin tietoihin. Nämä tilastokeskuksen pisterajat eivät sisällä kaikissa tapauksissa niitä, jotka hyväksyttiin varasijoilta. Tämän vuoksi pisterajat voivat olla sivustolla korkeampia sellaisilla aloilla, joihin päästään myös varasijoilta. Toisaalta koronan vuoksi monet korkeakoulut nostivat todistusvalintakiintiötänsä vuosina 2020-2021, mikä on voinut laskea useita pisterajoja väliaikaisesti. Tätä taas voi tasapainottaa se, että hakijamarkkinoilla on voinut olla useamman vuoden takaisia ensikertalaisia, jotka pikkuhiljaa pääsevät todistusvalinnalla sisään. Pisterajoihin vaikuttavat todistusvalintajärjestelmän muutosten, paikkamäärien ja yksittäisten ihmisten hakustrategioiden lisäksi myös yleinen kiinnostus alaa kohtaan. Tässä esiin tuotuja asioita laskurimme ei voi ottaa huomioon.

Sivustollamme pisteytykset on laskettu sillä oletuksella, että olet ensikertalainen, sillä suurin osa korkeakouluista soveltaa todistusvalintaa suurimmilta osin ensikertalaisiin. Ensikertalainen on hakija, joka ei ole ottanut suomalaista korkeakoulupaikkaa vastaan. Jos uskot, ettei todistusvalinta ole sinua varten, tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin päästä korkeakouluihin tai ota selvää alan pääsykokeista opintopolusta.

Eri korkeakoulujen todistusvalintamallien logiikka on jouduttu syöttämään tietokantaan osittain käsin, joten tulokset voivat myös sisältää virheitä. Emme voi myöskään taata lähteiden oikeellisuutta, vaikka olemmekin käyttäneet koulutusviranomaisten toimittamia lähteitä. Viimekädessä tulokset voi varmistaa korkeakoululta itseltään.

Sivulaatikko avautuu, kun käyttäjä painaa divHampurilainen -painiketta. Tämä on käyttöliittymässä kuvattu kolmella päällekkäisellä viivalla. Sivulaatikosta löytyvät kaikki sivuston alasivut. Nettisivun rakenne on yksinkertainen, joten sivulaatikosta pääsee suoraan käsiksi kaikkeen sivuston sisältöön.