Etusivu

todistusvalinta.fi

Mihin sivuston tiedot perustuvat?

Laskurin tiedot pohjautuvat seuraaviin lähteisiin:

  • opintopolku.fi
  • ammattikorkeakouluun.fi
  • vipunen.fi
  • yliopistovalinnat.fi

Sivustolla ilmoitetut pisterajat pohjautuvat opetushallinnon ja korkeakoulujen antamiin tietoihin. Nettisivumme ei voi kuitenkaan varmuudella taata kellekään korkeakoulupaikkaa. Hakukohteiden pisterajat ja tavat toteuttaa todistusvalintaa voivat vaihtua vuosittain, seuraavan kerran isosti vuonna 2026. Koronapandemian vuoksi monet korkeakoulut ovat nostaneet todistusvalintakiintiötänsä vuosina 2020-2022, mikä on voinut laskea useita pisterajoja väliaikaisesti. Tätä taas voi tasapainottaa se, että hakijamarkkinoilla on ollut useamman vuoden takaisia ensikertalaisia, jotka pikkuhiljaa ovat nyt päässeet sisään korkeakouluihin. Pisterajoihin vaikuttavat todistusvalintajärjestelmän muutosten, paikkamäärien ja yksittäisten ihmisten hakustrategioiden lisäksi myös yleinen kiinnostus alaa kohtaan. Tässä esiin tuotuja asioita laskurimme ei voi ottaa huomioon.

Ensikertalainen on hakija, joka ei ole ottanut suomalaista korkeakoulupaikkaa vastaan. Ammatillisen laskurin pisteytykset on laskettu sillä oletuksella, että olet ensikertalainen. Ammatillisella todistuksella haettaessa ensikertaisten osuus todistusvalinnalla valituista on isossa osassa hakukohteita noin 60-80%.

Eri korkeakoulujen todistusvalintamallien logiikka on jouduttu syöttämään tietokantaan osittain käsin, joten tulokset voivat myös sisältää virheitä. Emme voi myöskään taata lähteiden oikeellisuutta, vaikka olemmekin käyttäneet koulutusviranomaisten toimittamia lähteitä. Viimekädessä tulokset voi varmistaa korkeakoululta itseltään. Jos huomaat virheitä laskurimme tuloksissa, laita siitä palautetta meille. Tällöin pystymme tunnistamaan ja korjaamaan virheen.

Laskuriin
x

Hakukohteessa on kynnysehtoja.