Etusivu

todistusvalinta.fi

Todistusvalintalaskuri laskee todistusvalinnan pisteesi lähes kaikkiin korkeakoulujen hakukohteisiin. Sivusto sisältää sekä yliopistojen että ammattikorkeakoulujen pisterajat ja laskee pisteet ylioppilastutkinnon perusteella.

Vastuuvapauslauseke

Nettisivumme ei voi varmuudella taata kellekään korkeakoulupaikkaa. Hakukohteiden pisterajat ja tavat toteuttaa todistusvalintaa voivat vaihtua vuosittain. Sivustolla ilmoitetut pisterajat pohjautuvat opetushallinnon antamiin tietoihin. Koronapandemian vuoksi monet korkeakoulut ovat nostaneet todistusvalintakiintiötänsä vuosina 2020-2022, mikä on voinut laskea useita pisterajoja väliaikaisesti. Tätä taas voi tasapainottaa se, että hakijamarkkinoilla on ollut useamman vuoden takaisia ensikertalaisia, jotka pikkuhiljaa ovat nyt päässeet sisään korkeakouluihin. Pisterajoihin vaikuttavat todistusvalintajärjestelmän muutosten, paikkamäärien ja yksittäisten ihmisten hakustrategioiden lisäksi myös yleinen kiinnostus alaa kohtaan. Tässä esiin tuotuja asioita laskurimme ei voi ottaa huomioon.

Sivustollamme pisteytykset on laskettu sillä oletuksella, että olet ensikertalainen, sillä suurin osa korkeakouluista soveltaa todistusvalintaa suurimmilta osin ensikertalaisiin. Ammatillisellakin todistuksella haettaessa ensikertaisten osuus todistusvalinnalla valituista on isossa osassa hakukohteita noin 60-80%. Ensikertalainen on hakija, joka ei ole ottanut suomalaista korkeakoulupaikkaa vastaan. Jos uskot, ettei todistusvalinta ole sinua varten, tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin päästä korkeakouluihin tai ota selvää alan pääsykokeista opintopolusta.

Eri korkeakoulujen todistusvalintamallien logiikka on jouduttu syöttämään tietokantaan osittain käsin, joten tulokset voivat myös sisältää virheitä. Emme voi myöskään taata lähteiden oikeellisuutta, vaikka olemmekin käyttäneet koulutusviranomaisten toimittamia lähteitä. Viimekädessä tulokset voi varmistaa korkeakoululta itseltään. Jos huomaat virheitä laskurimme tuloksissa, olisimme iloisia, jos viestisit siitä meille. Tällöin pystymme tunnistamaan ja korjaamaan virheen.

Laskuriin
x

Hakukohteessa on kynnysehtoja.